rosanora

Hei og velkommen til bloggen min! Jeg heter Nora og er en 17 år gammel jente fra Oslo. Bloggen min handler om mote, livsstil, reise og mange andre ting. Håper det faller i smak!

Sikker på at jeg stryker

 • Publisert: 10.05.2016, 08:58
 • Kategori: Hverdag
 • Solstrålene våkna meg i dag. Jeg hadde vinduet åpen i natt fordi det blir skikkelig varmt i rommet mitt om sommeren. Jeg kunne høre fuglene synge, en skikkelig fin begynnelse på en sommer dag. Så begynte jeg å tenke på dagen som kommer. Redselen sprer seg gjennom kroppen min. Et par måneder siden, på tentamen, fikk jeg en 2er i matten. Det betyr at jeg ikke har bestått. Jeg tok sjansen og øvde mye, nesten hver eneste dag, både alene og sammen med venner. I det siste har det vært litt hektisk, jeg hadde lite tid til å pugge grunnet at vi flytter til en ny leilighet. Da jeg satt meg ned i går kveld for å lese gjennom alt jeg har øvd på merket jeg nok en gang at jeg ikke har forstått mye mer. Dette gjør meg veldig redd. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hva gjør jeg når det bare kommer opp ting som jeg ikke kan? Hva om jeg stryker nok engang? Jeg får nok bare gjøre det beste ut av det, løse oppgavene jeg er mest sikker på først og etterpå gå videre til de andre, mer krevende oppgaver. 

  Siden dette er mitt tredje år på videregående skole har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre neste år. Egentlig var planen å studere design på høgskolen, men man må ha bestått videregående for å få denne muligheten. Tanken kom opp at jeg ikke består, bare på grunn av matte og kjemi. Naturvitenskaper og matematikk har aldri vært tingen min. Jeg har alltid hatt det vanskelig. I fjord var jeg veldig optimistisk angående matten, jeg fikk faktisk en 4er og læreren sa at jeg var veldig nær en 5er. Men i år ser det annerledes ut. 

  Etter eksamen skal jeg og mamma ta oss en tur til Utdanningsetaten. Håper at de kan hjelpe meg. Jeg har allerede snakket med forskjellige videregående skoler og informerte meg om det er mulig å ta igjen det tredje året der. Svaret var at hvis jeg fullfører dette året nå, har jeg brukt opp retten min på å gå på videregående skole. Den eneste sjansen min er at jeg tar opp fagene igjen neste år, på skolen jeg går på nå, føler jeg at jeg ikke kommer meg noe veldig lengre. Tenk å ta opp et fag igjen og stryke nok engang. Uff. Dette er veldig vanskelig og krevende for meg. Jeg er heldig at jeg kan stole på familien min i denne situasjonen. Mamma gjør alt for å hjelpe meg. 

  Nå skal jeg øve litt mer på matten, eksamen starter klokken 12. Håper dere har en strålende dag!

   

  Processed with VSCO with a5 preset

  Processed with VSCO with b1 preset

 • Publisert: 10.05.2016, 08:58
 • Kategori: Hverdag
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  Anonym

  10.05.2016 kl.09:00

  Lykke til da <3

  Nora

  10.05.2016 kl.10:34

  Anonym: takk <3

  Kathleen

  10.05.2016 kl.09:39

  Betyr ikke 2er at man besto akkurat? Uansett, jeg tror det kommer til å gå bra denne gangen. Ønsker deg masse lykke til <3

  Nora

  10.05.2016 kl.10:31

  Kathleen: Tusen takk <3
  Jeg går på IB linjen (International Baccalaureate). Der har de dessverre et internasjonalt system som er annerledes enn det på studiespesialisering. Man må minst ha en 3er for å bestå :(

  anna-Emilie

  10.05.2016 kl.10:36

  dette greier du!!! lykke til :D

  Nora

  10.05.2016 kl.10:38

  anna: tusen hjertelig :)

  emiliejo

  10.05.2016 kl.10:50

  Hei Snille deg,

  Matte var også det faget jeg slet veldig i. På universitetet mitt strøk jeg i Matte og måtte ta det på nytt. Jeg trodde ikke jeg skulle stå - å stryke enda en gang hadde betydd at jeg måtte gå semestret på nytt og betale 70.000 for det siden jeg studerte i england.

  Det som fikk meg igjennem og som faktisk gjora at jeg endte med en A i matte var å henge opp matte formler på veggene hjemme og pugge de formlerne igjen og igjen. Kan du formlerne og reglerne kan du også matten. Det hjelper ikke å pugge på spesifikke oppgaver, du må skjønne formlene for å kunne gjøre matten uanset hvilken oppgave du får.

  Krysser fingrene for deg, dette ordner seg helt sikkert. Og husk: Har man gjort sitt beste så kan man ikke gjøre mere. <3

  Nora

  10.05.2016 kl.13:50

  emiliejo: tusen takk for flotte tips og mye motivasjon! Skal definitivt gjøre det <3

  Kathleen

  10.05.2016 kl.11:07

  Åå ja, da skjønner jeg. Håper fortsatt at det går bra med eksamen denne gangen :D <3

  Tonesverden

  10.05.2016 kl.17:42

  Dette klarer du søta <33

  Skriv en ny kommentar

  hits